Skip to main content

Tijdens de Erfgoeddag-week (25/04/22 – 29/04/22) gingen 2 Langemarkse scholen op bezoek in de Beeuwsaertmolen in Bikschote. We laten leerlingen en een leerkracht aan het woord.

Op donderdag 28 april 2022 waren de leerlingen van het 3de leerjaar van VBS Langemark te gast in de Beeuwsaertmolen te Bikschote. In verschillende scholen in Langemark-Poelkapelle waren er in samenwerking met de gemeente erfgoedactiviteiten.

Enkele leerlingen aan het woord:

Ik vond het heel leuk. Het was allemaal leuke informatie! Jullie zijn even leuk als de molen zelf. Ik wil nog een keer komen.

Laura

Beste molenaars, het was erg leuk donderdag. Ik vond het wel een beetje eng boven in de molen. Hopelijk tot nog eens.

Bastien

Ik vond het leuk dat we de molen mochten ronddraaien. Ik vond het ook leuk dat we op de paaltjes mochten staan.

Briek

Ik vond het leuk dat we de molen gedraaid hebben. Ik wil later ook molenaar worden!

Elodie

Ook het 3e en 4e leerjaar van BS Ter Berken Langemark werkten mee aan het project ‘De molenbrigade’. Als voorbereiding op het bezoek aan de molen, werd er in de klas verteld hoe graan gemalen wordt. Ook leerden de leerlingen over de soorten molens en hoe een molen werkt. Er werden allerlei leuke opdrachten uitgevoerd. De box was heel handig in gebruik tijdens de lessen!

Een week later mochten de leerlingen de Beeuwsaertmolen ook effectief bezoeken. De molenaar leidde hen gepassioneerd rond.

Als afsluit van het project, werd er nog een lesje techniek gegeven over tandwielen. Per 2 kregen de kinderen een zakje met tandwielen en allerlei andere stukjes. Aan de hand van een stappenplan konden ze 4 verschillende molens nabouwen.

Het project ‘De molenbrigade ‘is zeker een aanrader!

Juf Sylvie Vandenbilcke