Skip to main content

Er was wat te weinig wind om de molen te laten draaien, maar de molenaar toonde ons toch de werking door zelf aan de wieken te duwen.

Eenmaal terug op school gingen we dieper in op de thema’s wind en tandwielen. De leerlingen maakten een windmolen en gingen aan de slag met een stappenplan om een constructie met tandwielen te bouwen. Op het einde mochten ze een eigen constructie bedenken. Dit stelden ze dan vol trots aan elkaar voor.

Al het nodige materiaal zat kant en klaar in de box. Als leerkracht kon je er onmiddellijk mee aan de slag. Ook de bijhorende filmpjes zijn een meerwaarde bij de lessen. Dit project is zeker voor herhaling vatbaar. En wie weet zorgt het wel voor een nieuwe opvolger van de molenaar. 

Juf Ilse van het 4de leerjaar van Vrije Basisschool Klavertje 3 Oostvleteren