Skip to main content

Geen slag van de molen bij de leerlingen van het 3de leerjaar gemeenteschool de Wegwijzer Wakken!

Er was namelijk geen wind om de wieken te laten draaien 😊.

Maar geen nood, Ludwig en zijn collega molenaars vertelden met passie over hun werk als molenaar en dit van hoog tot laag in de molen. Op elke verdieping was er veel te zien, horen en beleven, ondanks de hoogtevrees bij sommigen. En uiteraard stond iedereen te springen om even op een wiek te klimmen. Net op tijd trouwens want even later kwam er toch een zachte wind opzetten die de wieken liet draaien.

Het enthousiasme van het molenbezoek bleef intact tijdens het uittesten van de molenkoffer. De leerlingen gingen in kleine groepjes gretig aan de slag met de tandwielen na een heldere uitleg ervan door hun juf: helikopters, molens, fietskettingen… werden na afloop fier getoond. Wat ze ervan vonden vind je in hun notities hieronder.

P.S. het woordje ‘pijnlijk’ mag je letterlijk nemen want een stukje huid van een leerling bleef tussen de tandwielen plakken. 😊